Høring

Høring

Udkast til bekendtgørelser og vejledninger på det kommunale og regionale vederlagsområde

Udkast til bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv, bekendtgørelse om vederlag diæter, pension, m.v. for varetagelsen af regionale hverv, vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv samt vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv.
Økonomi- og Indenrigsministeriet har den 3. oktober 2018 fremsat lovforslag nr. L 151, hvorved der bl.a. foreslås lovfæstet en særlig vederlagsordning for stedfortrædere, der er indkaldt til enkelte møder i kommunalbestyrelsen og regionsrådet. De foreslåede lovændringer skal efter planen træde i kraft 1. januar 2019.

Der er i tilknytning hertil behov for at foretage enkelte ændringer i bekendtgørelserne om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale og regionale hverv, således at bekendtgørelsernes regler om vederlæggelse af stedfortrædere, der deltager i enkelte møder i kommunalbestyrelsen henholdsvis regionsrådet, er affattet i overensstemmelse med lovens regler herom.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har i forlængelse heraf tillige fundet anledning til at ændre reglerne om vederlæggelse af stedfortrædere, der deltager i enkelte møder i udvalg.

Vejledningerne om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale og regionale hverv er i forlængelse heraf opdateret med de relevante ændringer.
Herudover er enkelte afsnit i kapitel 4 i vederlagsvejledningerne revideret i lyset af en
nylig udtalelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet vedrørende befordringsgodtgørelse.
Bekendtgørelser
Økonomi- og Indenrigsministeriet
Samfundsstruktur
11-12-2018
11-02-2019
01-01-2019
2018/2019
Fuldmægtig Maria Schrøder, Forvaltningsjura
msls@oim.dk
13-11-2018