Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler og udkast til bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler og udkast til bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Nyregistrerede biler, der sælges i EU, skal have deres brændstofforbrug målt efter en ny beregningsmetode - WLTP-metoden (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), som erstatter den tidligere anvendte NEDC-metode (New European Driving Cycle). Hensigten med den nye beregningsmetode er, at give et mere retvisende billede af en bils faktiske brændstofforbrug.

I bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler foretages en teknisk justering af værdierne i energiklasserne som følge af den nye beregningsmetode.

Som en konsekvensrettelse af ovenstående bekendtgørelse foretages en ændring af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Bekendtgørelser
Trafik og transport
05-10-2018
05-12-2018
01-01-2019
2017/2018
06-09-2018