Høring

Høring

Lovforslag om forskellige ændringer af valglovgivningen og kommunestyrelsesloven

Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om kommunale og regionale valg, lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, partiregnskabsloven og lov om kommunernes styrelse.
Med lovforslaget gennemføres bl.a. en række ændringer af valglovgivningen. Ændringerne består navnlig af følgende:
  • Der indføres et forbud mod ens listebetegnelser for kandidatlister i samme kommune henholdsvis region ved kommunale og regionale valg.
  • Udlandsdanskere under værgemål med fratagelse af den retlige handleevne, jf. værgemålslovens § 6, gives valgret til Europa-Parlamentsvalg.
  • Herboende EU-statsborgeres sikres mulighed for at udøve deres valgret og valgbarhed til kommunale og regionale valg samt Europa-Parlamentsvalg fra det tidspunkt, hvor de har taget bopæl i Danmark.
  • Der fastsættes regler om bekendtgørelser i forbindelse med folketingsvalg på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside og bekendtgørelser i forbindelse med kommunale og regionale valg på kommunens og regionens hjemmeside.
  • Der lovfæstes en særlig vederlagsordning for stedfortrædere, der er indkaldt til enkelte møder i kommunalbestyrelsen og regionsrådet.
Lovforslag
Økonomi- og Indenrigsministeriet
Samfundsstruktur
10-08-2018
10-10-2018
01-01-2019
2017/2018
Fuldmægtig Camilla Leidesdorff Laudrup, Kontoret for Kommunaljura og Valg
valg@oim.dk
28-06-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Udkast til lovforslag 1,399 MB
Høringsbrev 230,595 kB
Høringsliste 174,197 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 295,461 kB
Høringssvar
Høringssvar 7,965 MB