Høring

Høring

Vejledning om omfanget af og kravene til den kommunale tandpleje

Vejledning om omfanget af og kravene til den kommunale tandpleje
Vejledningen beskriver omfang og krav til samt rammer for følgende ordninger i den kommunale tandpleje: børne- og ungdomstandpleje, omsorgstandpleje og specialtandpleje.Herudover beskriver vejledningen tilskud til tandpleje efter sundhedslovens § 135, der vedrører økonomisk støtte fra kommunen til tandproteser som følge af ulykkesbetingede skader og skader som følge af epileptisk anfald.

Vejledningen er opdateret i henhold til gældende love og regler på sundhedsområdet, herunder den nye bekendtgørelse om tandpleje, der trådte i kraft den 1. januar 2018, hvor retten til frit valg af tandpleje i børne- og ungdomstandplejen for børn under 16 år og for brugere af omsorgstandplejen er blevet genindført. Herudover er vejledningen opdateret i henhold til den faglige og organisatoriske udvikling på sundhedsområdet, herunder på tandplejeområdet.

Målgruppen for vejledningen er ledere, planlæggere og personale, der beskæftiger sig med personer, som er omfattet af ordninger i den kommunale tandpleje.
Vejledning
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
19-04-2018
31-07-2018
01-06-2018
2017/2018
Nanna Cathrine Hollensen
ncho@sst.dk
16-03-2018