Høring

Høring

Høring af bekendtgørelse om fusion af en andelskasse med et andet pengeinstitut

Høring af bekendtgørelse om fusion af en andelskasse med et andet pengeinstitut

Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om fusion af en andelskasse med et andet pengeinstitut i høring. Hele udkastet kan downloades nedenstående.

 

Formålet med bekendtgørelsen er at give andelskasser mulighed for at sammenlægge sig med et andet pengeinstitut ved anvendelse af fusionsreglerne. Pengeinstitutter som er aktieselskaber eller sparekasser har i dag adgang til at fusionere. Med bekendtgørelsen foreslås at sætte samme adgang i kraft for andelskasser.

 

I henhold til gældende ret kan andelskasser udelukkende anvende sammenlægning, hvis de ønsker at fortsætte driften sammen med et andet pengeinstitut.

 

Bekendtgørelsen foreslår at sætte de samme af selskabslovens fusionsregler i kraft for andelskasser, som er gældende for sparekasser. Aktieselskaber er omfattet af alle selskabslovens regler om fusion.

 

Andelskassers reserve er reguleret af andelskassens vedtægter. Ved forslaget tages der hensyn til de mulige forskelle i andelskassernes vedtægtsbestemmelser. Forslaget overlader det til andelskasserne selv at tage stilling til, hvordan reserven skal behandles i forbindelse med fusion.

 

Udkastet er desuden sendt i høring hos en række organisationer og myndigheder.

 

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelse om fusion af en andelskasse med et andet pengeinstitut senest den 30. januar 2018.

 

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail på jhh@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Århusgade 110, 2100 København Ø, Att.: Jeanette Hena Hansen.

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Samfundsstruktur
30-01-2018
30-03-2018
2017/2018
Jeanette Hena Hansen
jhh@ftnet.dk
03-01-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 339,224 kB
Høringsliste 483,452 kB
Udkast til bekendtgørelse 265,955 kB
Høringssvar
Høringssvar Erhvervsstyrelsen 150,181 kB
Høringssvar Skatteministeriet 135,810 kB