Høring

Høring

Høring over udkast til vejledning om ansøgning om generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud til lægemidler og udkast til vejledning om revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Høring over udkast til vejledning om ansøgning om generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud til lægemidler og udkast til vejledning om revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Lægemiddelstyrelsen sender hermed udkast til vejledning om ansøgning om generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud til lægemidler og udkast til vejledning om revurdering af lægemidlers tilskudsstatus i høring. 

Udkastet til vejledning om ansøgning om generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud skal afløse Vejledning nr. 27 af 19. maj 2008 om ansøgning om generelt tilskud, som på en række områder er forældet. Udkastet afspejler den gældende praksis på området for behandling af ansøgninger om generelt tilskud og generelt klausuleret tilskud til lægemidler.   

Udkastet til vejledning om revurdering af lægemidlers tilskudsstatus skal afløse den gældende Vejledning om procedure for revurderinger af 8. juni 2005 og de gældende Retningslinjer for vurdering og sammenligning af lægemidler ved revurdering af lægemidlers tilskudsstatus af 4. juli 2006. Den gældende Vejledning om procedure for revurderinger er på en del områder forældet medens Retningslinjerne for vurdering og sammenligning af lægemidler ved revurdering i høj grad videreføres. Med udkastet til ny vejledning er den gældende vejledning og retningslinjerne skrevet sammen til en vejledning. Der lægges op til at ændre og forkorte revurderingsproceduren på områder, hvor der ikke kan/skal ske ændringer (procedure 1) samt at forkorte proceduren inden for områder, hvor Medicintilskudsnævnet indstiller, at der ikke skal ske ændringer (procedure 2a). Den ændrede procedure vil ændre Lægemiddelstyrelsens nuværende praksis, men bringe proceduren for revurdering tættere på de principper, der er beskrevet i den gældende vejledning.

 

Vejledning
Sundhed
11-12-2017
11-02-2018
2017/2018
Iben Lund Thonesen
ilt@dkma.dk
09-11-2017