Høring

Høring

Høring over bekendtgørelse om ændring af outsourcingbekendtgørelsen

Høring over bekendtgørelse om ændring af outsourcingbekendtgørelsen

Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om outsourcing af væsentlige aktivitetsområder i høring. Hele udkastet kan downloades nedenstående.

Bekendtgørelsen skal medvirke til fuldstændig gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/138/EU af 25. november 2009 om adgang til og udøvelse af forsikrings- og genforsikringsvirksomhed (Solvens II) med senere ændringer i dansk ret.

Bekendtgørelsen gennemfører artikel 49 i Solvens II-direktivet og fastslår, at gruppe 1-forsikringsselskaberne uanset den foretagne outsourcing af funktioner eller forsikringsaktiviteter fortsat bærer det fulde ansvar for efterlevelsen af de krav, der er til funktionerne og udøvelsen af forsikringsaktiviteterne. Dette gælder for enhver form for outsourcing af funktioner og forsikringsaktiviteter. Herudover fastslår bekendtgørelsen for outsourcing af såkaldt kritiske eller vigtige operationelle funktioner eller aktiviteter, at sådan outsourcing bl.a. ikke må foregå på en måde, der kan medføre væsentlig forringelse af ledelsessystemet i selskabet eller en uretmæssig forøgelse af den operationelle risiko. Se i øvrigt vedhæftede høringsbrev.

Grundet hensynet til fuld gennemførelse af Solvens II-direktivet vil bekendtgørelsen træde i kraft dagen efter offentliggørelse i Lovtidende. Udstedelse af bekendtgørelsen vil dog skulle afvente tilpasning af hjemmelsbestemmelsen. Tilpasningen af hjemmelsbestemmelsen ventes gennemført inden årets udgang.

Udkastet er desuden sendt i høring hos en række organisationer.

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet senest den 2. oktober 2017.

Bemærkninger bedes sendt pr. e-mail til cht@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Århusgade 110, 2100 København Ø, Att.: Christian Turley.

Kontaktperson: Christian Turley

Direkte tlf.nr.: 33558201

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen.

Finanstilsynet er en styrelse i Erhvervs­ministeriet. Fi­nans­til­sy­nets pri­mære op­gave er at føre tilsyn med den finan­sielle sek­tor. Des­uden deltager Fi­nans­til­synet inden for sit an­svarsområde i lov­giv­nings- og EU-arbej­de om den finansielle sektor.

 

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Samfundsstruktur
02-10-2017
02-12-2017
2016/2017
Christian Turley
cht@ftnet.dk
22-09-2017

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Udkast til bekendtgørelse 126,067 kB
Høringsliste 21,043 kB
Høringsbrev 204,461 kB
Høringssvar
Høringssvar 1,062 MB