Høring

Høring

Vejledning om lægers behandling af patienter med medicinsk cannabis omfattet af forsøgsordningen

Vejledning om lægers behandling af patienter med medicinsk cannabis omfattet af forsøgsordningen

Den 1. januar 2018 skal en 4-årig forsøgsordning med medicinsk cannabis træde i kraft. Udkast til lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis er sendt i høring den 6. juni 2017 af Sundheds- og Ældreministeriet.

Forsøgsordningen vil omfatte behandling med cannabisholdige produkter, som ikke er godkendte lægemidler eller magistrelt fremstillet på apotek. Da der er tale om behandling med ikke godkendte lægemidler, eksisterer der ikke den omfattende information og dokumentation for medicinsk cannabis, som det er tilfældet ved godkendte lægemidler. Læger har således ikke et tilsvarende grundlag for vurdering af mulig behandling med medicinsk cannabis.

Vejledning skal give overordnet information til læger om medicinsk cannabis. Derudover har den til formål at supplere den kommende lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis med uddybende oplysninger om medicinsk cannabis og den potentielle patientgruppe, herunder krav til forsøgt konventionel behandling forud for behandling med medicinsk cannabis, oplysning om over for hvilke patientgrupper Lægemiddelstyrelsen vurderer behandling med medicinsk cannabis kan være relevant, og hvilke patientgrupper Lægemiddelstyrelsen fraråder behandles med medicinsk cannabis.

Vejledning
Sundhed
07-08-2017
07-10-2017
01-01-2018
2016/2017
30-06-2017