Høring

Høring

Udkast til vejledning om helbredskrav til kørekort

Vejledning om helbredskrav til kørekort

Udkastet til vejledningen adskiller sig væsentligt fra den tidligere vejledning om vurdering af helbredskrav til førere af motorkøretøjer, idet der er lagt et langt større fokus på alle lægers forpligtelse til at udstede kørselsforbud, når en patient ikke længere er i stand til at føre motorkøretøj på betryggende vis.

Årsagen til denne ændring er, at Folketinget netop har vedtaget lovforslag L 201 om en ændring af blandt andet færdselsloven, så reglerne om gyldighedstiden for kørekort til ældre bliver ophævet.

Vejledningen har også en væsentlig anden opbygning end den gamle, som gerne skal gøre den lettere at bruge som værktøj for lægerne i dagligdagen.

Vejledningen er desuden blevet opdateret som følge af implementeringen af Kommissionens direktiv 2016/1105/EU af 7. juli 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/126/EF. På den baggrund er blandt andet afsnit om hjerte- og karsygdomme og diabetes blevet opdateret. Derudover er afsnittet om epilepsi ligeledes blevet opdateret.

Vejledningen er ligeledes blevet opdateret, så den i højere grad er i overensstemmelse med kravene i ovenstående direktiver samt kørekortbekendtgørelsen. Der er således en række tidligere krav, der er bortfaldet.

Som følge af ændringerne i Færdselslovens ved lovforslag L 142 om ændring af sanktionerne for kørsel i THC-påvirket tilstand, er vejledningen også blevet opdateret. Der er ikke holdepunkter for, at den trafiksikkerhedsmæssige risiko er større ved indtagelse af cannabisholdige lægemidler end ved en række andre lægemidler som for eksempel stærk smertestillende medicin, hvis disse indtages i henhold til lovlig recept.

Vejledning
Sundhed
10-07-2017
10-09-2017
01-08-2017
2016/2017
Dia Graversen Larsen
dgla@sst.dk
12-06-2017

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Vejledning om helbredskrav til kørekort 143,854 kB
Høringsbrev 38 kB
Høringsliste 38,721 kB