Høring

Høring

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner og SU-loven (Erhvervskandidatuddannelse)

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner og SU-loven (Erhvervskandidatuddannelse)
Med lovudkastet foreslås det som en forsøgsordning at give universiteterne og de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriets område mulighed for at ansøge uddannelses- og forskningsministeren om godkendelse til at udbyde allerede godkendte 2-årige heltidskandidatuddannelser som 4-årige kandidatuddannelser på særlige vilkår for personer i beskæftigelse (erhvervskandidatuddannelse).

Erhvervskandidatuddannelserne vil forudsætte, at den studerende under hele uddannelsesforløbet samtidig er i relevant beskæftigelse, enten hos en arbejdsgiver eller som iværksætter med selvstændig virksomhed.

Erhvervskandidatuddannelserne vil være med fuldt statstilskud, uden deltagerbetaling og uden mulighed for Statens Uddannelsesstøtte.

Det er den enkelte uddannelsesinstitution, der skal beslutte, om den ønsker at udbyde en heltidskandidatuddannelse som erhvervskandidatuddannelse. På baggrund af de indkomne ansøgninger vil ministeren foretage en helhedsvurdering af, hvilke heltidskandidatuddannelser der kan godkendes som erhvervskandidatuddannelser.

Det foreslås, at ministeren indledningsvist kan godkende op til 20 erhvervskandidatuddannelser.Efter en evaluering af ordningen, kan ministeren vælge at udvide ordningen eller lade den helt eller delvist ophøre.
Lovforslag
Uddannelse og undervisning
08-08-2017
08-10-2017
01-01-2018
2016/2017
Pia Valentin Mortensen
hoeringssvar@ufm.dk
12-06-2017

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 344,944 kB
Høringsliste 302,117 kB
Udkast til lovforslag 785,144 kB
Høringssvar
Høringssvar 4,403 MB