Høring

Høring

Høring over vejledning for udarbejdelse af sundhedsøkonomiske analyser af lægemidler (Til brug for ansøgninger om medicintilskud)

Høring over vejledning for udarbejdelse af sundhedsøkonomiske analyser af lægemidler (Til brug for ansøgninger om medicintilskud)

Regeringen er i gang med et serviceeftersyn af medicintilskudssystemet. Et af elementerne i serviceeftersynet er en opdatering af retningslinjerne for udarbejdelse af sundhedsøkonomiske analyser af lægemidler fra 1998.

Det har siden 1998 været muligt for en virksomhed, der ansøger om generelt til-skud eller generelt klausuleret tilskud til et lægemiddel at medsende en sundheds-økonomisk analyse til dokumentation af, at lægemidlet med den angivne pris er omkostningseffektivt. I 1998 blev der udarbejdet retningslinjer for sundhedsøko-nomiske analyser af lægemidler. Disse retningslinjer blev senere suppleret med en tilhørende standardiseret rapporteringsstruktur.

Siden de danske retningslinjer for sundhedsøkonomisk analyse af lægemidler blev udarbejdet i 1998, er der sket meget inden for sundhedsøkonomisk evaluering, så-vel i Danmark som i udlandet. Dette har betydet, at de danske retningslinjer for sundhedsøkonomisk analyse af lægemidler, på en række områder afviger fra "god sundhedsøkonomisk praksis", både nationalt og internationalt.

Formålet med opdateringen af retningslinjerne har således været at sikre overens-stemmelse med retningslinjer for sundhedsøkonomiske analyser inden for andre områder.


Vejledning
Sundhed
12-04-2017
12-06-2017
2016/2017
Ulla Kirkegaard Madsen
usk@dkma.dk
15-03-2017