Høring

Høring

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter fastlægger vandområdeplanernes indsatsprogrammer for 2015-21.

Det er hensigten med vejledningen, at den skal understøtte den praktiske gennemførelse af de foranstaltninger, der er fastlagt i bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter. Vejledningen skal således være en støtte til bl.a. kommunerne, når de i deres administration af sektorlovgivningen skal sikre gennemførelse af de konkrete indsatser i de fire vandområdedistrikter (Jylland og Fyn, Sjælland, Bornholm samt Internationalt).

Vejledningen er opbygget efter systematikken i bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter og behandler følgende områder: Bekendtgørelsens formål, anvendelsesområde, gennemførelse af indsatsprogrammer, Miljø- og Fødevareministeriets samt kommunernes forpligtelse til at gennemføre indsatser, tilskud til at gennemføre indsatser, særlige aktiviteter, der kan føre til, at indsatser ikke skal gennemføres som planlagt, rammen for myndigheders administration af lovgivning, kildesporing af miljøfarlige forurenende stoffer, midlertidig forringelse af vandforekomsters tilstand, klageadgang samt en oversigt over håndtering af retningslinjer. Af vejledningens kapitel 4 og 12 fremgår håndteringen af retningslinjerne fra første generation af vandplanerne.

Vejledning
Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning
Miljø
14-02-2017
14-04-2017
2016/2017
Julie Kirstine Skak Kristiansen
julkr@svana.dk
18-01-2017

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Udkast til vejledning 882,393 kB
Høringsbrev 53 kB
Høringsliste 74,225 kB