I henhold til forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer, er der stillet forslag om anvendelse af propionsyre – propionater (E 280-283) i tortillas. Dette sker ved en ændring af bilag II i forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer.
Forslaget drejer sig om anvendelse af propionsyre – propionater (E 280-283) i tortillas. Ved forslaget tillades disse konserveringsstoffer også i tortillas, som hører til EU-listens fødevarekategori 7.1. Brød og boller.. Stofferne er allerede tilladte i forskellige brødtyper, som eksempelvis pølsebrød, boller og pita.
Forslaget forventes at komme til afstemning i den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) den 4. februar 2016.
Vedhæftet er Kommissionens forslag.
Fødevarestyrelsen skal bede om eventuelle bemærkninger og kommentarer til forslaget senest den 29. januar 2016 kl. 14.00 pr. e-mail til ang@fvst.dk.