Høring

Høring

Høring af forslag om visse tilsætningsstoffer i spiselige kaseinater

Høring af forslag om visse tilsætningsstoffer i spiselige kaseinater

I henhold til forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer, er der stillet forslag om anvendelse af diverse tilsætningsstoffer i spiselige kaseinater. Dette sker ved en ændring af bilag II i forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer.

 

Forslaget drejer sig om anvendelse af stofferne calciumcarbonat (E 170), natriumcitrater (E 331), kaliumcitrater (E 332), calciumcitrater (E 333), natriumphosphater (E 339), kaliumphosphater (E 340), calciumphosphater (E 341), magnesiumphosphater (E 343), kaliumcarbonater (E 501), ammoniumcarbonater (E 503), magnesiumcarbonater (E 504), natriumhydroxid (E 524), kaliumhydroxid (E 525), calciumhydroxid (E 526), ammoniumhydroxid (E 527) og magnesiumhydroxid (E 528) som surhedsregulerende midler.

 

De ovenfor nævnte tilsætningsstoffer reguleres allerede i direktiv 2015/2203 om kasein og kaseinater til konsum. For at skabe klarhed over reglerne foreslår Kommissionen, at de tilladte tilsætningsstoffer til spiselige kaseinater også fremgår af forordning 1333/2008. I den sammenhæng er behov for at etablere en ny fødevarekategori – nemlig kategori 1.9 Spiselige kaseinater.

 

Forslaget forventes at komme til afstemning i den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) den 4. februar 2016.

 

Vedhæftet er Kommissionens forslag.

 

Fødevarestyrelsen skal bede om eventuelle bemærkninger og kommentarer til forslaget senest den 29. januar 2016 kl. 14.00 pr. e-mail til ang@fvst.dk.

EU-Dokumenter
Fødevarestyrelsen
Erhverv
29-01-2016
29-03-2016
2015/2016
Annette Grossmann
ang@fvst.dk
20-01-2016

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 109,581 kB
Forslag 158,998 kB
Bilag til forslag 105,368 kB