Høring

Høring

National Klinisk Retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af rodpåvirkning i nakken med udstrålende symptomer til armen (cervikal radikulopati)

National Klinisk Retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af rodpåvirkning i nakken med udstrålende symptomer til armen (cervikal radikulopati)
Høring: NKR om behandling af nakkesmerter
Sundhedsstyrelsen starter nu en høring over en ny national klinisk retningslinje om ikke-kirurgisk behandling af rodpåvirkning i nakken med udstrålende symptomer til armen (cervikal radikulopati)
Cervikal radikulopati er en smertefuld tilstand, som oftest skyldes diskusprolaps eller slidgigt i nakken. Symptomerne begrænser aktivitetsudfoldelse, giver nedsat livskvalitet og medfører besøg hos sundhedsprofessionelle. Derudover kan det give sygefravær, funktionsnedsættelse og tab af produktivitet. Hverken forekomsten eller de præcise patient- og samfundsomkostninger i forbindelse med cervikal radikulopati er kendte, men det skønnes at ca. 10.000 danskere årligt får cervikal radikulopati med så svære symptomer, at de søger behandling. Der opereres årligt 2.000 patienter for degenerative forandringer i nakken.
Stor variation i behandling
Patienter med cervikal radikulopati behandles af flere forskellige fagprofessionelle heriblandt både læger, kiropraktorer, fysioterapeuter m.fl. i både regionalt og kommunalt regi samt i almen praksis. Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er stor variation og en grad af tilfældighed i de tilbud patienterne tilbydes i form af f.eks. være patientuddannelse, vejledning i fysisk aktivitet, stabilitetstræning eller akupunktur. Målet med den nationale kliniske retningslinje er derfor at højne og ensarte kvaliteten i den ikke-kirurgiske behandling af cervikal radikulopati til gavn for patienterne. Ud over kliniske anbefalinger peger retningslinjen på behovet for at styrke forskningen og dermed evidensgrundlaget for de ikke-kirurgiske behandlinger.
Retningslinjen er i høring frem til den 18. marts 2015.
Vejledning
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
18-03-2015
18-05-2015
31-05-2015
2015/2016
Christine Skovgaard
chsk@sst.dk
20-05-2015

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsparter 241,775 kB
Høringsbrev 207,130 kB
NKR høring 1,868 MB
Høringsnotat
Høringsnotat 326,546 kB
Høringssvar
Høringssvar 5,493 MB