Høring

Høring

Lovforslag om klageadgang og kompetence m.v. på det familieretlige område

Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om klageadgang og kompetence m.v. på det familieretlige område (Ankestyrelsen som familieretlig klagemyndighed m.v.)
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold sender hermed vedhæftede udkast til forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om klageadgang og kompetence m.v. på det familieretlige område (Ankestyrelsen som familieretlig klagemyndighed m.v.) i høring.
Det overordnede formål med lovforslaget er:
• At afskaffe Familieretsafdelingens departementale status således, at Familieretsafdelingen får samme organisatoriske status som resten af Ankestyrelsen. Dette sker ved at ændre klageadgangen i relation til de sager på det familieretlige område, hvor ministeren i dag er klageinstans, således at disse sager ikke længere kan påklages til ministeren, men derimod til Ankestyrelsen som en selvstændig myndighed og ved at ændre visse kompetencebestemmelser i den familieretlige lovgivning således, at det ikke er ministeren, men derimod Ankestyrelsen, der behandler visse familieretlige sager.
• At give mulighed for, at Ankestyrelsen kan beslutte at behandle principielle eller generelle familieretlige sager på et møde med udvidet votering, hvor der deltager beskikkede medlemmer (lægfolk).
Med lovforslaget ændres der ikke på, hvilke opgaver Ankestyrelsen fremover skal varetage på det familieretlige område i forhold til i dag. Forslagene i lovforslaget vil alene afskaffe Familieretsafdelingens departementale status.
Lovforslag
Social og omsorg
19-02-2015
19-04-2015
01-10-2015
2014/2015
Brian Gresell Nørgaard
bgn@sm.dk
22-01-2015

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 103,130 kB
Høringsliste 52,052 kB
Lovforslag 970,213 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 94,472 kB
Høringssvar
Høringssvar 4,330 MB