Høring

Høring

National klinisk retningslinje om fysioterapi og ergoterapi til voksne med nedsat funktionsevne som følge af multipel sklerose

National klinisk retningslinje om fysioterapi og ergoterapi til voksne med nedsat funktionsevne som følge af multipel sklerose
Sundhedsstyrelsen sender hermed udkast til national klinisk retningslinje om fysioterapi og ergoterapi til voksne med nedsat funktionsevne som følge af multipel sklerose i offentlig høring. 
Danmark har verdens højeste forekomst af multipel sklerose. I alt cirka 12.500 personer, med 600 nye tilfælde om året. Multipel sklerose er en fremadskridende lidelse, der kan ramme forskellige steder i centralnervesystemet. 
Symptomerne og funktionsevnenedsættelserne er mangeartede og kan variere fra milde til svære funktionsevnenedsættelser. Sygdommen har ofte store konsekvenser for den enkelte og dennes pårørende. Der er ingen helbredende behandling af multipel sklerose. 
Formålet med retningslinjen er at understøtte ensartet høj kvalitet i indsatsen til personer med multipel sklerose på tværs af kommuner og regioner. Retningslinjen giver evidensbaserede anbefalinger for følgende syv udvalgte indsatser: Eksekutive funktioner, kondition, styrketræning, hverdagsaktiviteter, fatique, balance og hukommelse. Indsatserne skal ses som del af den samlede indsats til personer med multipel sklerose. 
Anbefalingerne er faglig rådgivning og henvender sig både til sundhedspersoner, der beskæftiger sig med ergoterapi og fysioterapi til målgruppen, til planlæggere og beslutningstagere i regioner og kommuner samt til personer med multipel sklerose.
Vejledning
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
19-01-2015
30-04-2015
28-02-2015
2014/2015
Britta Bjerrum Mortensen
bbm@sst.dk
19-12-2014