Quick søg
Søg
Forside
Høringer
Feeds
Om Høringsportalen
Log ind
Høring
Høring
Høring om fastsættelse af grænseværdier for magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer.
Officiel titel
Høring om fastsættelse af grænseværdier for magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer.
Beskrivelse
I henhold til forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer, er der stillet forslag om anvendelse af magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer. Dette sker ved en ændring af forordningens bilag II. Da stoffet er et nyt tilsætningsstof fastsættes der ligeledes specifikationer i henhold til forordning 231/2012 om specifikationer for tilsætningsstoffer.Forslaget handler om anvendelse af magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i fødevaregruppe 06.2.1 Mel (kun til selvhævende mel), 06.5 Nudler, 06.6 Flydende dej, 07.1 Brød, boller og rundstykker (kun til pizzadej frossent eller afkølet og ”tortilla”) og 07.2 Finere bagværk.Stoffet ansøges som alternativ til de allerede tilladte phosphater med henblik på at reducere anvendelse af aluminiumsalte.Forslaget forventes afstemt i den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 21. oktober 2013.Fødevarestyrelsen skal bede om eventuelle bemærkninger og kommentarer til forslaget senest den 8. oktober 2013 kl. 13.00 pr. e-mail til hoering@fvst.dk og ang@fvst.dk.
Høringstype
EU-Dokumenter
Myndighed
Fødevarestyrelsen
Område
Erhverv
Høringsfrist
08-10-2013
Arkiveringsdato
08-12-2013
Høringsår
2013/2014
Kontaktperson
Annette Grossmann
Kontaktperson e-mail
ang@fvst.dk
Publiceringsdato
04-10-2013
Dokumenter
Download alle filer som zip
Titel
Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev
103,458 kB
Forslag
186,082 kB
Tilbage til oversigt