Høring

Høring

Høring om fastsættelse af grænseværdier for magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer.

Høring om fastsættelse af grænseværdier for magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer.
I henhold til forordning 1333/2008 om tilsætningsstoffer, er der stillet forslag om anvendelse af magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i diverse fødevarer. Dette sker ved en ændring af forordningens bilag II. Da stoffet er et nyt tilsætningsstof fastsættes der ligeledes specifikationer i henhold til forordning 231/2012 om specifikationer for tilsætningsstoffer.Forslaget handler om anvendelse af magnesium dihydrogen diphosphat E 450 (ix) som hævemiddel og surhedsregulerende middel i fødevaregruppe 06.2.1 Mel (kun til selvhævende mel), 06.5 Nudler, 06.6 Flydende dej, 07.1 Brød, boller og rundstykker (kun til pizzadej frossent eller afkølet og ”tortilla”) og 07.2 Finere bagværk.Stoffet ansøges som alternativ til de allerede tilladte phosphater med henblik på at reducere anvendelse af aluminiumsalte.Forslaget forventes afstemt i den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 21. oktober 2013.Fødevarestyrelsen skal bede om eventuelle bemærkninger og kommentarer til forslaget senest den 8. oktober 2013 kl. 13.00 pr. e-mail til hoering@fvst.dk og ang@fvst.dk.
EU-Dokumenter
Fødevarestyrelsen
Erhverv
08-10-2013
08-12-2013
2013/2014
Annette Grossmann
ang@fvst.dk
04-10-2013

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 103,458 kB
Forslag 186,082 kB