Der gøres hermed opmærksom på, at IT-og Telestyrelsen har sendt følgende udkast til standard i høring i tidsrummet 12. juli 2007 til og med 22. august 2007 kl. 12.00:
- FESD Grænseflade til CMS-løsninger
- FESD Datafølgeseddel
- FESD Skanningsmodul 2.0
Nedenfor beskrives de tre udkast til standarder kort:
FESD Grænseflade til CMS-løsninger
Der er væsentlige dele af det data, der opsamles i ESDH, som det vil være relevant at formidle via CMS (Content Management Systemer). Dette udkast til standard vedrørende grænsefladen mellem ESDH og CMS vedrører alene publicering af data, der er af offentlig interesse i henhold til Lov om offentlighed i forvaltningen, og som ikke kræver aktindsigt eller er konfidentielt.
Formålet med dette udkast til standard sigter mod at afdække de sikkerhedsmæssige hensyn, der skal tages for en sådan integration; eksemplificere mulige systemarkitekturer til en sådan integration og at tilvejebringe standard snitflader fra ESDH, der er særligt rettede mod CMS. Integrationen mellem ESDH og CMS består af snitflader – i form af webservices – som systemerne hver især kan eller skal tilbyde eller benytte. I udformningen af udkastet til standard er der blevet lagt vægt på, at denne ikke skal indskrænke mulighederne for forskellige systemarkitekturer unødigt.
FESD Skanningsmodul. 2.0
Dette udkast til standard er version 2.0 af standarden ”FESD skanningsmodul”. Første udgave af denne standard var version 1.0 af 8. september 2005. Ændringerne til version 2.0 er alene en udvidelse af det skema som benyttes til udveksling af data mellem skanningsmodulet og FESD ESDH-systemet, dvs. udvidelse af de muligheder, skanningsmodulet har for at sende metadata om de indskannede dokumenter til FESD ESDH-systemet. Ændringerne afspejler de erfaringer, der er opsamlet fra de implementeringer, der er foretaget af standarden. Udover en række specifikke metadataelementer, er standarden udvidet med en mulighed for at beskrive myndigheds- og/eller sektorspecifikke metadata. Grænsefladen i standarden er således blevet betydelig mere fleksibel i forhold til evt. udvidelser af skanningsmodulets tolkningsmuligheder i de dokumenter, der indskannes. Konkret er der tilføjet følgende elementer til skemaet: Emnereference, reference til arkiv, afsenderoplysninger (adresse), kundespecifik udvidelse i forhold til metadata om dokumentet, Kundespecifik udvidelse i forhold til dokumentindhold (blanket). Der er endvidere medtaget mulighed for, at varianter af dokumenter i form af OCR behandlede udgaver kan medtages i udvekslingen.
FESD Datafølgeseddel
Forslaget til standard ”FESD Datafølgeseddel” angiver struktur og indhold for en datafølgeseddel, der kan benyttes til oversendelse af sags- og dokumentinformation mellem myndigheder, uden forudgående aftale. Datafølgesedlen kan sidestilles med en almindelig brevforsendelse mellem myndigheder, med den forskel at datafølgesedlen giver den modtagende part alle relevante oplysninger om sag, dokument og part i elektronisk form, som grundlag for registrering.
Datafølgesedlen er en videreudvikling af ”FESD Packet”, som alene gav mulighed for at sende dokumenter mellem myndigheder. Til forskel fra ”FESD Packet”, som alene forholder sig til benyttelse af SMTP (e-post), kan man sende datafølgesedlen ved hjælp af flere protokoller: SMTP, FTP, FILE og http.