Høring

Høring

Ændring af lov om offentlige betalinger

Ændring af lov om offentlige betalinger

Lovudkastet indeholder forslag til justering af reglerne om Nemkontoordningen, elektronisk ordreafgivelse og om selvejende institutioners anvendelse af Statens Koncern Betalinger/Offentligt BetalingsSystem på følgende punkter:

Nemkontoordningen

1. Det foreslås, at foreninger mv., som ikke i forvejen pligtmæssigt er tildelt et CVR-nr., skal være frivilligt registreret efter CVR-lovens regler herom for at kunne modtage betalinger fra offentlige myndigheder. I mangel af en CVR-registre-ring er disse foreninger i forhold til deres pengeinstitut i dag ofte registreret ved formandens eller kassererens CPR-nr., hvilket skaber usikkerhed om den rette identifikation af beløbsmodtager. Denne usikkerhed foreslås minimeret.

Udvidelse af fristen på 3 bankdage for ændring af Nemkonti eller oprettelse af nye til 5 bankdage, idet det har vist sig, at den nugældende frist for, hvornår indberetning af en ny Nemkonto skal have retsvirkning, i visse tilfælde ikke kan overholdes.

Præcisering af, at udbetalinger til pengeinstitutkonti i udlandet anses for rettidige, selvom de er modtageren i hænde senere end tilsvarende indenlandske betalinger. Betalinger til udenlandske konto vil på grund af pengeinstitutternes forretningsgange ofte være længere tid undervejes end betalinger til indenlandske konti, og der er derfor behov for at sidestille inden- og udenlandske betalinger, der ekspederes samme dag.

Elektronisk ordreafgivelse mv.

Præcisering af, at finansministeren kan fastsætte regler om elektronisk ordreafgivelse og -modtagelse. Der skabes herved mulighed for at videreføre den digitaliseringsproces, der er igangsat ved reglerne om elektronisk fakturering.

Statens KoncernBetalinger/Offentligt BetalingsSystem

1. Loven indeholder i dagen en opregning af hvilke betalinger, der skal afregnes mellem staten, kommunerne, regionerne og de selvejende institutioner i betalingssystemet Statens KoncernBetalinger/Offentligt BetalingsSystem. Denne opregning foreslås erstattet af en bemyndigelse til finansministeren til nærmere at fastsætte hvilke betalinger, som fremover skal afregnes gennem systemet.

2. Brugerkredsen af Statens KoncernBetalinger foreslås udvidet til at omfatte selvejende institutioner i statsligt regi.

3. Bestemmelserne om, at arbejdsløshedskasserne skal anvende Offentligt BetalingsSystem foreslås ophævet.

I øvrigt henvises til lovforslaget og bemærkningerne hertil.

Lovforslag
Samfundsstruktur
12-01-2006
12-01-2006
2005/2006
22-12-2005

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 27 kB
Udkast til lovforslag 200,5 kB
Høringsfortegnelse 34 kB