Høring

Høring

Høring over lovforslag om ændring af vandsektorloven, lov om vandforsyning m.v. og lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Vandselskabernes foreninger til fremme af vandsektorens effektivitet og kvalitet og ophævelse af Vandsektorens Teknologiudviklingsfond)

Lov om ændring af vandsektorloven, lov om vandforsyning m.v. og lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Vandselskabernes foreninger til fremme af vandsektorens effektivitet og kvalitet og ophævelse af Vandsektorens Teknologiudviklingsfond)
Formålet med lovforslaget er, at vandselskaberne frem for at kunne indbetale takstmidler til en fond, i stedet for skal havde mulighed for at indbetale takstmidler til en forening, som kan yde støtte til projekter, der har til formål at forbedre vandsektorens effektivitet og kvalitet.

Med lovforslaget forslås der indsat en adgang i vandsektorloven, for klima-, energi- og forsyningsministeren til at fastsætte regler for foreninger, der oprettes efter stk. 1, herunder om krav til, at det skal fremgå af foreningens vedtægter, at der alene kan ydes støtte til projekter, der har til formål at forbedre vandsektorens effektivitet og kvalitet, at foreningen skal udarbejde uddelingsvilkår, fagligt vurderingspanel, regnskab, revision, tilbagebetaling af midler og offentliggørelse af oversigt over projekter og projektresultater. Med lovforslaget foreslås endvidere indsat en adgang i vandsektorloven, for klima-, energi- og forsyningsministeren til at kunne fastsætte nærmere regler om tilsyn med at foreninger oprettet i medfør af stk. 1, ikke udbetaler midler til projekter i strid med formålet i stk. 1.

Lovforslag
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
14-09-2020
14-11-2020
01-01-2021
2019/2020
Celia Ardal
cap@ens.dk
18-08-2020

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 412,255 kB
Lovforslag 917,309 kB
Høringsliste 420,057 kB
Høringsnotat
Høringsnotat KTP og VTU 473,868 kB
Høringssvar
Høringssvar KTP og VTU 4,576 MB