Høring

Høring

Høring over forslag til ændring af bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning

Høring over forslag til ændring af bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning

Miljø- og Fødevareministeriet udsender hermed forslag til ny bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning i høring.


Ændringen af bekendtgørelsen er en del af opfølgningen på aftale om hjælpepakke til landbruget, hvor det er aftalt, at der skulle ses på mulighederne for, at kommunerne kan udstede kortvarige indvindingstilladelse hurtigere end i dag, når helt ekstraordinære vejrsituationer gør sig gældende.
 
Med de nye regler vil kommunerne lettere kunne udstede korttidstilladelser i op til tre måneder til øget vandindvinding fra eksisterende boringer med henblik på vanding af landbrugsafgrøder i tørkeperioder. Det vil fortsat være et krav, at der tages hensyn til naturpåvirkninger og påvirkninger af forhold hos naboer, blandt andet for at tilgodese hensynet til direktivforpligtelser. Kommunerne skal f.eks. fortsat tage stilling til om en korttidstilladelse er forenelig med beskyttelsen af Natura 2000-områder og inddrage hensynet til vandområdeplaner.

 

Ændringerne i bekendtgørelsen vedrører alene indførelsen af korttidstilladelser og ændrer i øvrigt ikke på gældende regler.

 

Fristen for fremsendelse af høringssvar er mandag den 8. april 2019.

 

Bekendtgørelser
Miljø- og Fødevareministeriet
Miljø
08-04-2019
08-06-2019
01-05-2019
2018/2019
Thomas Skovgaard Mortensen
thsko@mfvm.dk
11-03-2019