Høring

Høring

Høring over udkast til lov om ophævelse af en række love på Transportministeriets område

Forslag til lov om ophævelse af en række love på Transportministeriets område
For at gøre det nemmere for borgere, virksomheder og myndigheder at orientere sig i lovgivningen på Transportministeriets ressortområde, foreslås det at ophæve en række love, som vurderes i dag at være indholdsløse og forældede. 

Lovforslaget er en del af Transportministeriets regelforenklingsarbejde, og lovforslaget har til formål at ophæve en række forældede love på Transportministeriets område, herunder særligt ældre projekterings- og anlægslove, der ikke længere er gældende eller ikke har fundet anvendelse, da det projekt, som projekterings- eller anlægsloven regulerer, er anlagt og har været i drift i mange år, eller aldrig har været anlagt. 

I nyere anlægslove på Transportministeriets område vedtages der bestemmelser om, hvordan loven kan ophæves (administrativt ved bekendtgørelse), og der er således sket fremtidssikring af ovennævnte situation, hvor anlægslove som oftest mister deres relevans efter anlægsprojektet færdiggørelse. 

Det er et grundlæggende princip i dansk ret, at lovgivningen ikke bør indeholde overflødigt stof. En vedtagelse af lovforslaget vil reducere antallet af gældende love på Transportministeriets område betydeligt og dermed bidrage til regeringens fokus på regelsanering. 

En vedtagelse af lovforslaget vil medføre, at i alt 76 love ophæves
Lovforslag
Trafikinfrastruktur
22-08-2024
22-10-2024
01-01-2025
2023/2024
Tessa Dahlager
ted@trm.dk
01-07-2024