Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelse om Forsikringsformidlere, genforsikringsformidlere og accessoriske forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler

Høring over udkast til bekendtgørelse om Forsikringsformidlere, genforsikringsformidlere og accessoriske forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler

Finanstilsynet sender hermed udkast til bekendtgørelse om forsikringsformidlere, genforsikringsformidlere og accessoriske forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler. 

Der foreslås tre ændringer i forhold til den gældende bekendtgørelse.

Dækningssummerne i § 3, stk.1. stammer fra IDD-direktivet, som bestemmer, at EIOPA hvert femte år regulerer beløbet for at tage hensyn til udviklingen i det europæiske forbrugerindeks. Dækningssummerne er senest opdateret i delegeret forordning 2024/896 af 5. december 2024. Det foreslås derfor at opdatere de i § 3, stk. 1, angivne dækningssummer.  

Det foreslås desuden at tilføje et nyt stk. 2 i § 20 som en konsekvens af opdateringen af dækningssummerne. Tilføjelsen til § 20, skal sikre, at gældende erklæringer vedrørende ansvarsforsikring, tillægges samme retsvirkning, som erklæringer afgivet i henhold til denne bekendtgørelse, herunder de forhøjede dækningssummer. 

Derudover foreslås det, at 2. pkt. i § 2, stk. 3, præciseres. Bestemmelsen er en undtagelse til hovedreglen om, at forsikringsformidler skal have sin egen ansvarsforsikring. Undtagelsen er dog formuleret upræcis, idet den anvender betegnelsen ”selskab” i stedet for ”formidler”. 

Erhvervsstyrelsens Område for Bedre Regulering (OBR) har i en præhøring af bekendtgørelsen vurderet, at ikke medfører administrative konsekvenser for erhvervslivet. Finanstilsynet har desuden vurderet, at principperne for agil erhvervsrettet regulering ikke er relevante for de konkrete ændringer i bekendtgørelsen. OBR har ikke haft bemærkninger hertil.

Udkastet er sendt i høring hos en række myndigheder og organisationer.

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsen senest torsdag den 25. juni 2024.

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail på ramk@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København 6, Att.: Ramila Khalil.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft den 9. oktober 2024.

Kontaktperson: Ramila Khalil

Direkte tlf.nr.:    +45 33 55 84 57

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen. 

Svarene kan læses i 5 måneder efter høringsfristen er udløbet.


Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Erhverv
25-06-2024
25-08-2024
09-10-2024
2023/2024
Ramila Khalil
ramk@ftnet.dk
14-05-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 110,434 kB
Høringsliste 113,335 kB
Udkast til bekendtgørelse 213,503 kB