Høring

Høring

Supplerende høring over lovforslag om en ændring af administrationsmodellen for indefrysningsordningen

Lov om ændring af lov om en indefrysningsordning for høje energiregninger, lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v., og lov om Forsyningstilsynet (ændring af administrationsmodel for indefrysningsordningen).

Energistyrelsen sendte et udkast til forslag lov om ændring af lov om en indefrysningsordning for høje energiregninger, lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v., og lov om Forsyningstilsynet i høring i perioden fra den 7. juli til 21. august 2023.

Med nærværende tilføjelse til lovforslaget indføres to supplerende bestemmelser i lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v.

For det første indebærer tilføjelsen en udvidelse af Erhvervsstyrelsens adgang til at indhente oplysninger i sager om tilskud til energivirksomheders implementerings- og administrationsomkostninger. I disse sager får styrelsen mulighed for at efterprøve oplysninger om energivirksomhedernes ansattes lønforhold ved opslag i eIndkomstregistret. Bemyndigelsen begrænses udtrykkeligt til denne ene tilskudsordning og har til formål at sikre effektiv og korrekt kontrol med udbetalingen af tilskudsmidler.

For det andet indebærer tilføjelsen, at der indføres en generel bemyndigelse til, at Erhvervsstyrelsen kan udveksle de oplysninger om energiselskaberne, som styrelsen kommer i besiddelse af i forbindelse med administrationen af låne- og tilskudsordningerne, med Forsyningstilsynet. Denne ændring foretages for at understøtte Forsyningstilsynets tilsynsopgaver.
Lovforslag
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
11-09-2023
11-11-2023
01-01-2024
2022/2023
Christian Vegger Therkelsen
ChrVeg@erst.dk
05-09-2023

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 119,993 kB
Høringsliste 203,502 kB
Supplement til samlelovforslag 131,395 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 181,023 kB