Høring

Høring

Høring over udkast til elproduktionsbekendtgørelsen

Høring over udkast til nyudstedelse af bekendtgørelse om tilladelse til etablering og ændring af elproduktionsanlæg samt elproduktion fra anlæg på land
Energistyrelsen sender hermed vedlagte udkast til nyudstedelse af bekendtgørelse om tilladelse til etablering og ændring af elproduktionsanlæg samt elproduktion fra anlæg på land (elproduktionsbekendtgørelsen) i høring.

Energistyrelsen finder det hensigtsmæssigt at ændre § 29, stk. 1, og § 39, stk. 1, således, at reglerne om afslag af hensyn til elforsyningssikkerheden ligeledes vil gælde ved andre væsentlige ændringer end skrotning, herunder konservering eller permanent ud af drift.

Det foreslås også, at afslag på anmodning om andre væsentlige ændringer end skrotning, skal følge samme betalingsregler som ved betaling ved afslag på skrotning. Dette vil fremgå af elproduktionsbekendtgørelsens §§ 29 og 39.

Energistyrelsen finder det hensigtsmæssigt at præcisere, hvad der menes med konservering og permanent ud af drift. Begreberne er således defineret i elproduktionsbekendtgørelsens § 8.

Det overordnede formål med den foreslåede ændring er sikring af klar og gennemsigtig regulering, for så vidt angår betaling til elproduktionsanlæg, såfremt det ud fra hensyn til elforsyningssikkerheden skulle blive nødvendigt at give afslag på anmodninger om lukning (væsentlige ændringer herunder skrotning) af elproduktionsanlæg i Danmark.
Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
23-09-2022
23-11-2022
01-10-2022
2022/2023
Line Kierbyholm
lki@ens.dk
09-09-2022