Høring

Høring

Høring over udkast til nyudstedelse af systemansvarsbekendtgørelsen og ændring af netvirksomhedsbekendtgørelsen

Høring over udkast til nyudstedelse af bekendtgørelse om systemansvarslig virksomhed og anvendelse af eltransmissionsnettet m.v. og ændring af bekendtgørelse om varetagelse af netvirksomhedsaktiviteter
Systemansvarsbekendtgørelsen
Der foretages en række ændringer i systemansvarsbekendtgørelsen. 

Det præciseres, at Energinets tekniske forskrifter ikke skal godkendes af Forsyningstilsynet, men alene skal anmeldes.

Derudover præciseres det, at klageadgangen for det første også omfatter de afgørelser, som Energinet træffer efter Energinets forskrifter. For det andet præciseres det, at klageadgangen ikke følger det almindelige partsbegreb, men at det er nok, at en aktør er berørt af den pågældende forskrift. 
Endeligt præciseret det, at Energinets forskrifter ikke kundgøres i Lovtidende, men på Energinets hjemmeside www.energinet.dk. 

Netvirksomhedsbekendtgørelsen
Der foreslås endvidere enkelte ændringer til netvirksomhedsbekendtgørelsen. 

Det fremgår allerede af de gældende bestemmelser i netvirksomhedsbekendtgørelsen, at netvirksomheders metoder for anskaffelse af disse ydelser, skal godkendes af Forsyningstilsynet. Der er dog tale om en selvstændig procedure, ikke den procedure, der er indeholdt i elforsyningslovens § 73 a. 

Idet det med lovforslaget forventes at vil blive tydeliggjort, at proceduren i § 73 a vil skulle følges, bør de relevante bestemmelser i netvirksomhedsbekendtgørelsen henvise til § 73 a om metodegodkendelse, samt relaterede bestemmelser om offentliggørelse og anmeldelse i elforsyningslovens § 73, stk. 2, og § 76.

Det bemærkes, at ændringerne på bekendtgørelsesniveau vil forudsætte Folketingets vedtagelse af lovforslaget. 

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
06-10-2022
06-12-2022
01-01-2023
2022/2023
Line Kierbyholm
lki@ens.dk
08-09-2022