Høring

Høring

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller, biogas, forgasningsgas og bio-masse

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller, biogas, forgasningsgas og bio-masse
Bekendtgørelsen vil ophæve bekendtgørelse nr. 1730 af 26. december 2017 om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller.

Baggrunden for den nye bekendtgørelse er lovforslag L39 om ændring af lov om vedvarende energi, lov om naturgasforsyning og love om elforsyning, der blev fremsat d. 23. oktober 2019 (Ændring af støtteordninger til anvendelse ad biogas). Lovforslaget medfører lukning af de eksisterende støtteordninger til anvendelse af biogas for nye støttemodtagere fra den 1. januar 2020 og fastsættelse af individuelle lofter over støtteberettiget produktion. Efter vedtagelse forventes lovforslag L39 at blive udmøntet ved 3 bekendtgørelser, der ligesom lovforslaget, efter planen skal træde i kraft den 1. januar 2020.
 
Denne nye bekendtgørelse udstedes som en konsekvens af de ændringer, lov-forslag L39 og de 3 bekendtgørelser, der udmønter lovforslaget, medfører. Æn-dringer i nærværende bekendtgørelse består således primært i at fjerne de eksisterende bestemmelser om pristillæg til elektricitet fremstillet ved biogas, forgasningsgas og biomasse, da disse vil blive håndteret i de 3 nye bekendtgørelser, der udmønter lovforslag L39.

Derudover bliver der gennemført en række mindre ændringer:
- At der ift. 1 MW-puljerne bliver indsat en begrænsning i dispensationsad-gangen fra 2-års fristen for nettilslutning efter at tilsagn om pristillæg er givet.
At en virksomhed i forbindelse med ansøgning om tilsagn om pristillæg efter VE-lovens § 47, stk. 9, skal bekræfte, at virksomheden ikke har mod-taget et krav om tilbagebetaling af støtte, som Europa-Kommissionen ved en tidligere endelig afgørelse har erklæret ulovlig og uforenelig med det indre marked.
- At en virksomhed i forbindelse med pristillæg efter VE-lovens § 47, stk. 3, kan få afslag på udbetaling under selve udbetalingsperioden, hvis virksomheden modtager eller har modtaget et krav om tilbagebetaling af støtte, som Europa-Kommissionen ved en tidligere endelig afgørelse har erklæret ulovlig og uforenelig med det indre marked.
- At ansøger på tildelingstidspunktet ikke må være kriseramt, både for pris-tillæg efter VE-lovens § 47, stk. 3, og § 47, stk. 9. -

Endeligt foretages der også en række sproglige rettelser og justeringer af henvisninger.

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
18-12-2019
18-02-2020
01-01-2020
2019/2020
Vilhelm Rothe
jvr@ens.dk
05-12-2019