Høring

Høring

Forslag til lov om ændring af lov om Energinet, lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning

Forslag til lov om ændring af lov om Energinet, lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning (Nye rammer for Energinets selskabsstruktur, gebyrfinansiering af overflyttede tilsynsopgaver fra Energinet til Energistyrelsen og supplerende regler til forordning om foranstaltninger til opretholdelse af gasforsyningssikkerheden)
Energinets opgaveportefølje er vokset markant siden selskabets stiftelse i 2005. For at styrke Energinets fokusering på selskabets kerneaktiviteter er der på den baggrund foretaget en overflytning af opgaver til Energistyrelsen og en omorganisering af Energinets aktiviteter.

Med lovforslaget gennemføres ændringer som følge af Energinets nye selskabsstruktur og gebyrfinansiering af tilsynet med el- og naturgassektorernes beredskab, der forventes overflyttet til Energistyrelsen. Formålet med lovforslaget er endvidere at indføre supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets reviderede forordning om foranstaltninger til opretholdelse af gasforsyningssikkerheden.

Endvidere foreslås der i lov om naturgasforsyning indført en række mindre præciseringer af lovens straffebestemmelser samt nye bestemmelser om pligtmæssig digital sagsbehandling.
Lovforslag
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
17-01-2019
15-03-2019
01-07-2019
2018/2019
Mette Louise Horneman
mlho@ens.dk
19-12-2018