Høring

Høring

Høring over bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undtagelse af visse kommunale solcelleanlæg fra kravet om selskabsmæssig udskillelse

Udkast til ændring af bekendtgørelse om undtagelse af visse kommunale solcelleanlæg fra kravet om selskabsmæssig udskillelse
Bekendtgørelsen (nr. 260 af 21. marts 2014) udnytter hjemlen i elforsyningslovens § 2, stk. 4, til at undtage visse kommunale solcelleanlæg fra elforsyningslovens krav om selskabsmæssig udskillelse, således at nettoafregning for disse anlæg vil være mulig. Herunder blev det muligt at opnå tilsagn eller forhåndstilsagn, inden for en pulje på 20 MW, om dispensation fra kravet om selskabsmæssig udskillelse. 

Ændringen i juli 2014 (nr. 874 af 1. juli 2014) gav kommuner, som i henhold til bestemmelserne i ovennævnte bekendtgørelse havde opnået tilsagn eller forhåndstilsagn til solcelleanlæg inden for den nævnte pulje på 20 MW, mulighed for at udnytte disse tilsagn til andre solcelleanlæg, som havde fået afslag på deres ansøgning af puljen, fordi der ikke var plads. 

Formålet med ændringen af bekendtgørelsen, som nu sendes i høring, er at indføre en lignende ombytnings mulighed for de kommuner, som opnår tilsagn eller forhåndstilsagn til nogle af deres solcelleanlæg inden for restpuljen fra den oprindelige 20 MW-pulje, der udmøntes i 2018. 

Kommunerne vil få mulighed for at udnytte disse tilsagn til andre solcelleanlæg, som i 2014 fik afslag på deres ansøgning af puljen, fordi der ikke var plads, og som heller ikke fik plads i restpuljen. Det er blandt andet en betingelse, at den installerede effekt i de solcelleanlæg, der søges om dispensation for, kan rummes inden for den installerede effekt i de oprindelige tilsagn eller forhåndstilsagn, som den pågældende kommune tilbageleverer. Ligesom det også er en betingelse, at den oprindelige ansøgning om tilsagn eller forhåndstilsagn skal være modtaget hos Energinet.dk den 31. marts 2014.
 
Da Energistyrelsen er blevet opmærksom på, at der er opstået tvivl hos visse kommuner om, at der også skal søges om dispensation fra reglerne om selskabsmæssigudskillelse, når et solcelleanlæg sættes op i forbindelse med nybyggeri, bliver det foreslået, at bekendtgørelsens § 4 gøres mere læsevenlig.

Endelig er der forslået nogle konsekvensrettelser og korrekturmæssige rettelser.  

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
31-08-2018
31-10-2018
15-09-2018
2017/2018
Katrine Pilmark Elkjær
kfe@ens.dk
13-08-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
høringsversion af bekendtgørelse 101,355 kB
Høringsbrev 129,954 kB
Høringsliste 230,060 kB