Høring

Høring

Høring over udkast til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget (Nedlæggelse af Energisparerådet)

Hermed sendes udkast til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget i høring.
Med lovforslaget vil Energisparerådet pr. 1. oktober 2016 blive nedlagt.
Energi-, forsynings- og klimaministeren skal til september 2016 fortage en udpegning af Energisparerådets medlemmer, da den indeværende periode udløber. I denne forbindelse har Energisparerådets fremtid været oppe til genovervejelse. Disse overvejelser har ført til, at der nu arbejdes for en omdannelse af Energisparerådet til en paneltilgang, hvor der tænkes oprettet ét eller flere stående paneler med fast, men ikke lovbunden, konstruktion, der skal beskæftige sig med videndeling om og den brede koordinering og udvikling af energispareindsatsen inden for bl.a. husholdning og erhverv.Omdannelsen indebærer en nedlæggelse af Energisparerådet i sin nuværende form.
Forslaget om paneltilgangen baserer sig på en saglig vurdering af, hvordan man kan styrke den koordinerende dialog om understøttelse og udvikling af energispareindsatsen samtidig med, at der sikres en mere målrettet og effektiv anvendelse af aktørernes og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets ressourcer.
Lovforslag
Energistyrelsen
Erhverv
23-02-2016
23-04-2016
2015/2016
26-01-2016

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 189,835 kB
Høringsliste 188,542 kB
Udkast til lovforslag 412,692 kB