Høring

Høring

Høring vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om begrænsning af import 0og salg samt fremstilling til eksport inden for EU af elektrisk og elektronisk udstyr, der indeholder visse farlige stoffer (RoHS-bekendtgørelsen).

Høring vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om begrænsning af import og salg samt fremstilling til eksport inden for EU af elektrisk og elektronisk udstyr, der indeholder visse farlige stoffer (RoHS-bekendtgørelsen).
Bekendtgørelsen implementerer 8 undtagelser fra forbuddet mod import og salg af elektrisk og elektronisk udstyr, kabler og reservedele, der indeholder visse farlige stoffer i koncentrationer, der er højere end foreskrevet i bekendtgørelsen.Mere specifikt implementeres 6 undtagelser fra forbuddet mod indhold af bly og kviksølv i medicinsk og højteknologisk udstyr samt en generel undtagelse for bly i håndholdte værktøjer og en for kviksølv i specialdesignede lysstofrør. Bekendtgørelsen vedrører for størstedelens vedkommende undtagelser for medicinsk og højteknologisk udstyr. Årsagen hertil er, at disse typer af udstyr er blevet omfattet af RoHS-reglerne, som nu finder anvendelse for medicinsk udstyr samt overvågnings og reguleringsinstrumenter fra den 22. juli 2014 og for industrielle overvågnings- og reguleringsinstrumenter fra den 22. juli 2017. Dermed skal medicinsk og højteknologisk udstyr overholde RoHS-reglerne efter disse datoer. Der findes dog ikke p.t. alternativer, der kan erstatte de forbudte stoffer i alt medicinsk og højteknologisk udstyr.
Bekendtgørelser
Miljøstyrelsen
Miljø
29-10-2014
29-12-2014
2013/2014
Maria Quaade Eriksen
MAQUA@mst.dk
02-10-2014

Dokumenter